Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen, slå över och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns elastisk, samt glansig och fin på ytan.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila under duk i 20 minuter. Kavla sedan ut degen i rektangel som är 3-4 mm tjock.
Chokladfyllning
Blanda hasselnötsmjöl, vaniljsocker, muscovadosocker och salt med smöret tills du har en slät fyllning. Smält mörk choklad och blanda i.
Bre sedan på ett jämt lager med fyllningen på den utkavlade vetedegen och rulla ihop långsidan till en rulle och dela i 30 bitar. Samtidigt som du rullar, håll degen spänd så det blir många varv.
Lägg i pappersformar och på plåt, plasta eller ta en bakduk över och låt jäsa i 60-90 minuter beroende på temperaturen i rummet. Om du trycker försiktigt på en bulle och ditt fingeravtryck stannar kvar har bullen jäst färdigt.
Tosca
Koka smör, grädde, strösocker och glykos på mellanvärme i en kastrull tills den får en lätt gyllenbrun färg. Gör detta under konstant omrörning så att det inte bränner i botten.
Ta av från värmen och lägg i grovhackade hasselnötter, blanda runt och låt svalna.
Fördela toscan på toppen av bullarna när dom jäst klart och grädda mitt i ugnen på 220 grader i 11-13 minuter, tills toscan och bullen fått fin färg, ta ut och låt svalna.