Finkrossade tomater som behåller de nyskördade tomaternas fräschör och söta smak.
Läs mer
Ingredienser
Tårtbotten
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
Tomatsylt
1 burk Mutti Polpa
3 dl ljust muscovadosocker
1 msk smör
1 krm vaniljpulver
1 apelsin, saft och skal
Vaniljkräm
300 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
Gör så här
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull.
Dra av kastrullen från värmen, tillsätt mjölk och ägg och rör om.
Blanda samman alla de torra ingredienserna och sikta sedan ner i kastrullen. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
Fodra en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten och längst med kanterna.
Häll i smeten formen och grädde chokladtårtbotten i den nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Känn gärna med en potatissticka. Ta ut bottnen och låt svalna helt.
Tomatsylt
Häll upp krossade tomater, socker, smör och vaniljpulver i en kastrull och sjud i ca 20 minuter tills sylten tjocknat något. Smaka av med apelsinsaft och apelsinzest. Låt svalna helt.
Vaniljkräm
Vispa samman färskost och vispgrädde till en fast kräm. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vänd försiktigt ihop.
Montering
Dela tårtbottnen i två delar och lägg upp en del på ett serveringsfat. Fyll tårtan med hälften av vaniljkrämen och tomatsylten. Lägg på den andra bottnen och dekorera tårtan med resten av krämen och sylten.