Chirashi sushi, fisktartar, avokado och äggula

Chirashi sushi, fisktartar, avokado och äggula
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Chirashi sushi, fisktartar, avokado och äggula

14 ingredienser

30 m

Den här sushin som serveras i skålar är en fröjd för både öga och gom. Med lax, torsk, avokado, gurka och äggula som toppar sushiriset blir det en smaksensation för alla som gillar sushi.

Ingredienser

portioner
  • 150 g laxfilé, (ASC certifierad)
  • 150 g torskfilé, MSC certifierad
  • 100 g gurka
  • 0,5 avokado
  • 4 shisoblad (eller korainder, persilja eller vattenkrasse)
  • 2 salladslökar
  • 4 msk laxrom (eller forellrom)
  • 1 msk matolja
  • 3 msk soja (eller ponzu)
  • salt
  • 4 dl sushiris, kokt
  • 4 äggulor
  • 1 ark nori
  • 2 msk furikake (eller rostade sesamfrön)

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen och torsken i cirka 0,5 cm stora tärningar. Skär även gurkan och avokadon i 0,5 cm stora tärningar. Strimla shisobladen, eller andra örter, och finskiva salladslöken.
  2. Blanda lax, rom, gurka, avokado, salladslök, olja och soja i en skål. Smaka av med salt.
  3. Lägg ris i botten på varje skål. Lägg fiskblandningen på riset, gör en liten grop i fisken och placera 1 äggula i mitten.
  4. Klipp noriarket i 5 x 5 cm stora bitar och stick ner i tartaren. Strö över lite furikake på toppen.