• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chipotlelax och het vattenmelonsallad med mynta

Chipotlelax och het vattenmelonsallad med mynta

5 steg att laga

10 ingredienser

25 min

Grillad lax är fantastiskt gott och tillagas snabbt. I det här receptet kryddas laxen med en rub som ger fisken fantastisk smak av chipotle och citrus. Som tillbehör serveras en het vattenmelonsallad toppad med fetaost.

Chiliflakes Santa Maria

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Chilipeppar Red Hot Flakes.

Ingredienser

portioner4 portioner

Vattenmelonsallad

  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes
  • 0,5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 kruka mynta

Lax

  • 1 Santa Maria BBQ Rub Chipotle & Citrus [paket]
  • 900 g lax (med skinn)
  • Santa Maria BBQ Sauce Roasted Garlic

Gör så här

  1. Vattenmelonsallad
    Skär vattenmelonen i tärningar och lägg upp på ett fat.
  2. Smula över fetaost och toppa med chiliflakes, svartpeppar, limejuice och olivolja. Avsluta med den färska myntan på toppen.
  3. Lax
    Gnid in laxen med rub på köttsidan.
  4. Grilla laxen indirekt i cirka 12 minuter till 56 grader i innertemperatur. Vill du ha riktigt krispigt skinn på laxen lägger du den istället över glöden i cirka 5 minuter så får den både yta och färg.
  5. Servera med BBQ-sås och vår härliga fetaost- och vattenmelonsallad.