I samarbete med Kronfågel

Chilidoftande kyckling med coleslaw, salsa och sötpotatisstrips

0 röster
30-40 m
4
Chilidoftande KycklingSteak med coleslaw, salsa och sötpotatisstrips
Foto: Kronfågel

Svensk kycklingsteak från Kronfågel

- Gott & hållbart!

Kronfågel kycklingsteak NY

Snabblagat och enkelt! En chilidoftande kyckling i ugn eller stekpanna med krispigt skinn serveras med frasiga strips, krämig coleslaw och en tomatsalsa med koriander. Den här rätten slår det mesta både till vardag och fest. 

Tips! Kycklingen blir som bäst, mest saftig och god när innertemperatur är 70 grader.

Visa mer
30-40 m
4
4 portioner

Du behöver

KycklingSteak

  • 4 Kronfågel KycklingSteak
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk anchochilipulver
  • 1 msk olja, till stekning

Tomatsalsa

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 400 g krossade tomater
  • salt
  • 2 msk färsk koriander, hackad

coleslaw

  • 1 l spetskål, fint strimlad
  • 2 dl sockerärtor, fint strimlade
  • 2 morötter, rivna
  • salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk crème fraiche
  • svartpeppar
  • 1 tsk kummin, grovmalen
  • 2 msk färsk bladpersilja, fint skuren

Sötpotatisstrips

  • 600-700 g sötpotatis [ca 4 st]
  • 2 msk potatismjöl
  • salt (efter smak)
  • 2-3 msk rapsolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. KycklingSteak
    Salta och krydda kycklingen efter egen smak. Tillaga kycklingen enligt någon av nedanstående moment.
  2. Tillagning i panna och ugn
    Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter. 
  3. Tillagning i panna
    Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 minuter.  
  4. Tillagning i ugn
    Stek i 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i ca 20 minuter.
  5. Tomatsalsa
    Fräs hackad lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt kryddorna, socker och vinäger. Häll i tomater och koka upp snabbt. Smaksätt med salt och blanda i hackad koriander. Servera kall eller varm.
  6. Coleslaw
    Salta den strimlade kålen, sockerärtorna och de rivna morötterna lätt och pressa ur vätskan. Blanda med majonnäs och crème fraîche.
  7. Smaksätt med svartpeppar, kummin och vänd ner persiljan.
  8. Sötpotatisstrips
    Skala och skär potatisarna i lika tjocka stavar. Spola i vatten ca 3 min. Torka på papper och lägg i en bunke.
  9. Blanda potatisstripsen med potatismjöl, salt och olja och lägg separerade på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 200 grader tills de är mjuka i mitten och krispiga utanpå. Salta eventuellt igen.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

laddar fler recept...

Laddar fler recept...