Chili sin carne med vitlöksbröd

Planti Chili sin carne med vitlöksbröd
Foto: TV4

Chili sin carne med vitlöksbröd

1

22 ingredienser

30 min

Klassisk chili con carne - fast helt vego! Toppa med sour dream (vegansk gräddfil) och servera tillsammans med krispigt vitlöksbröd. En riktigt vardagsräddare som uppskattas lika mycket till helgen!

läs mer
Planti sour dream produkt 2021

Planti tipsar!

Testa nyheten Planti Sour Dream - ett växtbaserat alternativ till gräddfil.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Chili sin carne

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • olja, till stekning
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 300 g sojafärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 380 g vita bönor
  • salt
  • peppar
  • 0,5 kruka färsk persilja, hackad

Till servering

  • Planti Sour Dream

Vitlöksbröd

  • 8 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 msk olja
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • flingsalt
  • 0,5 kruka färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Chili sin carne
    Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och chili tillsammans med kryddorna. Fräs några minuter tills löken mjuknat. Tillsätt vinäger låt puttra ihop.
  3. Tillsätt paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, och fond. Låt puttra i ca 15 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över finhackad persilja precis innan servering. Servera med gräddfil och vitlöksbröd.
  6. Vitlöksbröd
    Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Rör ihop pressad vitlök med oljan. Pensla bröden med vitlöksoljan och strö över lite salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  8. Strö över hackad persilja.
TIPS!
läs mer
Planti Barnens bästa tacoplåt

Fler tips från Planti!

Fler tips och goda vegetariskt recept från Planti.

Läs mer