I samarbete med Old El Paso

Chili på högrev med jalapeno, crème fraiche, picklad rödlök och stark ost

Chili på högrev med jalapeno, creme fraiche, picklad rödlök och stark ost
Foto: Old El Paso
4 h
6

Du behöver

Chili på högrev

  • 1 kg högrev
  • 70 g rökt sidfläsk
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili inkl kärnor
  • 1 torkad chipotlechili
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk oregano
  • 33 cl ljust öl
  • 5 dl oxfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2-3 tsk salt
  • 1-2 tsk nymald svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Servering

  • 2 pkt Old El Paso Stand Stand ‘N Stuff Mini Tortillas
  • Sallad
  • chili
  • jalapeno
  • crème fraiche
  • riven ost

Gör så här

  1. Ta ut köttet från kylen någon timme innan tillagning. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Strimla sidfläsket. Lägg den torkade chipotlechilin i lite varmt vatten tills den mjuknat, hacka sedan till små bitar.
  2. Fräs lök och vitlök tillsammans med sidfläsket i någon minut, tillsätt kryddorna. Häll över allt i en gryta med lock.
  3. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet i omgångar i stekpanna, krydda med salt och peppar och häll sedan över i grytan. Häll över öl, fond, tomatpuré och krossade tomater. Koka under lock på låg värme i minst 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt, rör om då och då. Fyll eventuellt på med mer vätska, smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll den båtformade tortillan med sallad och chili, toppa med jalapeno, crème fraiche, picklad rödlök och stark riven ost.
  5. Picklad rödlök
    Skiva rödlökarna tunt, gärna med mandolin, lägg dem sedan i en glasburk. Koka upp lagen tills sockret är upplöst. Häll det sedan över löken och låt stå kylt med lock i minst 1 timme innan servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso