I samarbete med Scan

Chili con Faluish

25 m
4
Chili con faluish
Foto: Angelica Söderberg
25 m
4

Du behöver

  • 400 g Scan Faluish
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 paprikor, strimlade
  • 400 g stora vita bönor (1 burk)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 tsk sambal oelek

Servering

  • crème fraiche
  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i lite olja i en stor gryta utan att det tar färg.
  2. Dela ner faluish i mindre bitar och fräs med löken i någon minut. Rör ner tomatpuré och grädde.
  3. Tillsätt tomaterna hela och låt koka tills de spricker.
  4. Tillsätt paprika, vita bönor och buljongtärning och låt grytan puttra i 5 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om du vill ha mer vätska.
  5. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Servera grytan med kokt ris och en klick crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept