I samarbete med Ingelsta Kalkon

Chili con carne med kalkonfärs

1 h 45 m
4
Ingelsta chili con carne
Foto: Ingelsta Kalkon

En riktig god chili med kalkonfärs. Variera mängden cayennepeppar för att få mildare smak eller rejält med hetta. Och kom ihåg att koka chilin länge, så att den får riktigt mustiga smaker!

Tips! Servera med tortillachips och crème fraiche.

4 maj 2017
1 h 45 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 450 g kalkonfärs
  • 2,5 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk socker
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, pressad
  • 400 g vita bönor
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök, paprika och vitlök.
  2. Hetta upp lite olivolja i en gryta och fräs grönsakerna och kalkonfärsen. Tillsätt kryddorna, krossade tomater och citronsaft.
  3. Låt grytan småputtra i någon timme, ju längre tid desto bättre resultat.
  4. Tillsätt bönorna och låt de koka med den sista halvtimmen. Smaka av med salt. Önskar du mer hetta tillsätt mer cayennepeppar.
  5. Servera gärna med tortillachips och crème fraiche.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon