Chili con carne med kalkonfärs

Ingelsta chili con carne
Foto: Ingelsta Kalkon

Chili con carne med kalkonfärs

16 ingredienser

1 h 45 m

En riktig god chili med kalkonfärs. Variera mängden cayennepeppar för att få mildare smak eller rejält med hetta. Och kom ihåg att koka chilin länge, så att den får riktigt mustiga smaker!

Tips! Servera med tortillachips och crème fraiche.

Ingelsta kalkonfärs NY

Finaste kalkonfärs från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 450 g Ingelsta kalkonfärs
  • 2,5 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 citron, pressad
  • 400 g vita bönor
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök, paprika och vitlök.
  2. Hetta upp lite olivolja i en gryta och fräs grönsakerna och kalkonfärsen. Tillsätt kryddorna, krossade tomater och citronsaft.
  3. Låt grytan småputtra i någon timme, ju längre tid desto bättre resultat.
  4. Tillsätt bönorna och låt de koka med den sista halvtimmen. Smaka av med salt. Önskar du mer hetta tillsätt mer cayennepeppar.
  5. Servera gärna med tortillachips och crème fraiche.