Chicken tikka masala med gurkraita

Chicken tikka masala med gurkraita

0

19 ingredienser

30 min

Klassiskt och god chicken tikka masala med en fräsch gurkraita med mynta. Servera gärna till nygräddade naanbröd.

Tabasco grön pepparssås

TABASCO® Grön pepparsås

Tabasco gjord på grön jalapeño som ger gulgrön färg och unik arom. Distinkt smak men mildare och med skön syra.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • TABASCO® Original pepparsås
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gurkraita

  • 0,25 gurka
  • 1,5 dl matyoghurt (10%)
  • 0,5 kruka färsk mynta, hackad
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda med spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel, ½ tsk salt och ingefära.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek lök, vitlök och paprika i olja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater och grädde. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och TABASCO® Original pepparsås.
  4. Gurkraita
    Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med yoghurt, mynta och halva mängden TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en skål och stänk på resterande mängd TABASCO® Grön pepparsås.
  5. Servera tikka masalan med gurkraitan samt naanbröd och/eller basmatiris.
  6. Tips!
    Byt kyckling mot blomkål samt grädde och medelhavsyoghurt mot växtbaserade alternativ för en vegansk rätt. Har du mango chutney hemma är det gott att servera till.
TIPS!
läs mer
Grillspett med raw slaw och jordnötssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer