Chicken tikka masala med gurkraita

Chicken tikka masala med gurkraita

19 ingredienser

30 min

Klassiskt och god chicken tikka masala med en fräsch gurkraita med mynta. Servera gärna till nygräddade naanbröd.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • TABASCO® Original pepparsås
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gurkraita

  • 0,25 gurka
  • 1,5 dl matyoghurt (10%)
  • 0,5 kruka färsk mynta, hackad
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda med spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel, ½ tsk salt och ingefära.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek lök, vitlök och paprika i olja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater och grädde. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och TABASCO® Original pepparsås.

Gurkraita

  1. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med yoghurt, mynta och halva mängden TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en skål och stänk på resterande mängd TABASCO® Grön pepparsås.
  2. Servera tikka masalan med gurkraitan samt naanbröd och/eller basmatiris.

Tips!

  1. Byt kyckling mot blomkål samt grädde och medelhavsyoghurt mot växtbaserade alternativ för en vegansk rätt. Har du mango chutney hemma är det gott att servera till.
TIPS!
Fler tips!
Grillspett med raw slaw och jordnötssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer