Chicken tikka masala bowl

koket.se
Chicken tikka masala bowl
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Chicken tikka masala bowl

22 ingredienser

30 m

Värmande kycklinggryta med indiska kryddor. Serveras i en skål tillsammans med mango, ris, yoghurt och gurka.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 röd paprika, i munsbitsstora bitar
  • 5 cm ingefära, riven
  • 5 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g tomater, finkrossade av bästa kvalitet
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 rejäl bunte koriander, bladen plockade och stjälkar finhackade
  • citron, några droppar pressad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral matolja och smör, att steka i

Till servering

  • basmatiris
  • mango chutney
  • 1 mango, i tärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 gurka, i tärningar
  • ev sambal oelek

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfilén i munsbitsstora bitar. Salta och peppra och bryn i smör och olja till den fått
  2. fin färg runtom. Ta upp från stekpannan och ställ åt sidan.
  3. Stek lök och paprika till mjuk och lite brynt. Lägg i en klick smör i pannan och stek vitlök, ingefära, garam masala och paprikapulver i några sekunder.
  4. Häll på tomatpuré, tomatkross, vatten, grädde samt hackade korianderstjälkar och låt såsen puttra ihop i 15 minuter. Tillsätt sedan den stekta kycklingen, salta och peppra och låt få koka i 5 ytterligare minuter.
  5. Smaka av tikka masalan med pressad citron och ev mer salt och peppar. Servera genast i stora skålar med basmatiris i botten och toppa med mango chutney, mangotärningar, matyoghurt, gurka, korianderblad och ev sambal oelek.