I samarbete med FELIX

Chicken ramen bowl

30 m
4
Spela video Chicken ramen bowl
Foto: köket.se
30 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 olja, till stekning
  • 1 stor bit ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 chili, hackad
  • 8 dl vatten
  • 2-3 msk misopasta
  • 1 msk sesamolja
  • 4 port ramennudlar
  • 2 strimlade morötter
  • 1 pkt edamamebönor
  • 1 pkt böngroddar
  • 2 ägg, kokta
  • rostade sesamfrön, till garnering
  • koriander, till garnering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i grytbitar och bryn i olja i en kastrull. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa med en stund. Slå över vatten och smaksätt med misopasta och sesamolja.
  2. Låt koka några minuter och skumma sedan av soppan.
  3. Lägg ner nudlarna i kastrullen (fyll eventuellt på med mer vatten om det behövs) och låt koka tills nudlarna är klara.
  4. Häll upp i skålar och toppa soppan med strimlad morot, edamamebönor, böngroddar, ägghalvor och rostade sesamfrön.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>


Felix Gårdspommes-sallad med halloumi & körsbär
Kommentera receptet

Fler goda recept