I samarbete med FELIX

Chicken ramen bowl

4 röster
30 m
4
Chicken ramen bowl
Foto: köket.se

En värmande och smakrik ramensoppa med kyckling, nudlar och misobuljong! Vill du göra det extra enkelt - testa Felix färdiga Chicken Ramen Bowl!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 olja, till stekning
  • 1 stor bit ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 chili, hackad
  • 8 dl vatten
  • 2-3 msk misopasta
  • 1 msk sesamolja
  • 4 port ramennudlar
  • 2 strimlade morötter
  • 1 förp edamamebönor
  • 1 förp böngroddar
  • 2 ägg, kokta
  • rostade sesamfrön, till garnering
  • koriander, till garnering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i grytbitar och bryn i olja i en kastrull. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa med en stund. Slå över vatten och smaksätt med misopasta och sesamolja.
  2. Låt koka några minuter och skumma sedan av soppan.
  3. Lägg ner nudlarna i kastrullen (fyll eventuellt på med mer vatten om det behövs) och låt koka tills nudlarna är klara.
  4. Häll upp i skålar och toppa soppan med strimlad morot, edamamebönor, böngroddar, ägghalvor och rostade sesamfrön.
Tips!
Felix Gårdspommes-sallad med halloumi & körsbär
11 oktober 2017

Laddar fler recept