I samarbete med ViktVäktarna

Chicken korma

16 röster
4
ViktVäktarna Chicken korma
Foto: ViktVäktarna

Skäm bort dina gäster med en av Indiens mest älskade festrätter. Chicken korma är en självklar favorit med sin härliga krämighet och milda, men ändå kraftfulla smak. Den tar lite tid att göra, men sköter sig själv största delen av tiden så att du hinner göra annat.

SmartPoints/ port: 10

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Toppa med färsk koriander och servera gärna med en klick yoghurt eller raita.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl matlagningsyoghurt 8%
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1-2 msk pressad citron
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2 dl basmatiris
  • 1 broccoli

Kryddpasta:

  • 1 tsk kanel
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5-1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära.
  2. Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll 1 msk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.
  4. Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, mandelmjöl, pressad citron och salt. Lägg i den brynta kycklingen och låt sjuda ca 1 timme under lock.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda ner broccolibuketter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet. Servera med ris.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi
18 december 2017
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept