• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chicken korma

ViktVäktarna Chicken korma
Foto: WW ViktVäktarna

Chicken korma

6 steg att laga

20 ingredienser

Skäm bort dina gäster med en av Indiens mest älskade festrätter. Chicken korma är en självklar favorit med sin härliga krämighet och milda, men ändå kraftfulla smak. Den tar lite tid att göra, men sköter sig själv största delen av tiden så att du hinner göra annat.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


Tips! Toppa med färsk koriander och servera gärna med en klick yoghurt eller raita.

läs mer
ww chicken korma points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl matyoghurt (8 %)
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1-2 msk citron, pressad
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2 dl basmatiris
  • 1 broccoli

Kryddpasta:

  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5-1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära.
  2. Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll 1 msk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.
  4. Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, mandelmjöl, pressad citron och salt. Lägg i den brynta kycklingen och låt sjuda ca 1 timme under lock.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda ner broccolibuketter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet. Servera med ris.
TIPS!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna