Chiaknäcke med hasselnötssmör och hallon

Pauluns Chiaknäcke med hasselnötssmör och hallon
Foto: Paulúns

Chiaknäcke med hasselnötssmör och hallon

6 ingredienser

20 m

Superknäcke från Paulúns toppat med hemgjort hasselnötssmör och färska bär.

Läs mer om Paulúns Superknäcke här >>

Ingredienser

  • 2 skivor Paulúns Superknäcke Chiafrön, Sesamfrön & Linfrön
  • 1 dl hallon och jordgubbar

Hasselnötssmör

  • 2 dl naturella hasselnötter
  • 2 tsk kakao, gärna raw
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kallpressad kokosolja

Gör så här

  1. Mixa nötterna på högsta fart i en matberedare eller mixer tills du har ett jämnt och fint smör, det kan ta mellan 10–20 minuter beroende på tillberedare och nötsort.
  2. Tillsätt därefter kakaon, dadlarna och kokosoljan och mixa ytterligare.
  3. Bred ca 1 matsked nötsmör på varje knäckeskiva och toppa med färska bär.
  4. Förvara resterande nötsmör i en glasburk med lock i kylskåp. (Hållbarhet i kyl: cirka en vecka)