Chiagröt på matcha

Chiagröt på matcha
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chiagröt på matcha

11 ingredienser

1,5 h

Chiapudding smaksatt med matcha, vanilj och lime. Supergott att äta till frukost toppad med marinerade jordgubbar.

Ingredienser

portioner små portioner
  • 6 msk chiafrön
  • 4 dl mandeldryck
  • 1-2 msk lönnsirap
  • 1 limefrukt, skal av
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 0,5-1 tsk matcha (grönt tepulver)

Marinerade jordgubbar

  • 250 g jordgubbar, hackade
  • 1 msk agavesirap
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • limefrukt, rivet
  • några blad basilika, hackade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön med mandelmjölk, lönnsirap, vaniljpulver och rivet limeskal. Låt stå i kylen i cirka 1 timme (rör om då och då).
  2. Strax innan servering, rör i matchapulver efter smak och tycke. Häll upp i glas.
  3. Blanda hackade jordgubbar med agavesirap, rivet limeskal, vaniljpulver och hackad basilika och rör tills gubbarna saftar till sig lite. Toppa chiagröten med jordgubbarna.