Chiabollar med kiwi & vit choklad

Chiabollar med kiwi & vit choklad
Foto: TV4

Chiabollar med kiwi & vit choklad

Av: Maja - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m + 1-2 h i kylen

Chiapudding inlindad i kiwiskivor och formade till bollar som serveras på en tallrik med vit choklad, mynta och rostad kokos.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chiapudding

  • 0,5 dl chiafrön
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 krm vaniljpulver, bourbon
  • 1 msk florsocker

Upplägg

  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 kiwis
  • mynta, ett par blad
  • 2 msk kokos, riven och rostad

Gör så här

Chiapudding

  1. Blanda chiafrön med kokosmjölk, vaniljpulver och florsocker. Ställl kallt i 1-2 timmar.

Upplägg

  1. Smält chokladen och ringla på tallrikarna. Ställ kallt.
  2. Skär mycket tunna skivor av kiwin. Lägg ut 3 skivor kiwi på ett ark plastfolie.
  3. Lägg lite mindre än en tesked chiapudding i mitten av kiwiskivorna. Slut plastfolien runt om och forma en boll. Veckla försiktigt av folien.
  4. Placera ut 4 stycken bollar på vardera av tallrikarna med stelnad vit choklad.
  5. Garnera med kokos samt mynta.