Chèvretoast med gulbetor och honung

Chèvretoast med gulbetor och honung
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chèvretoast med gulbetor och honung

6 ingredienser

Får du inte tag på gulbetor som uteslut eller byt mot rödbetor. Ost, honung och rosmarin är så gott i sig själva, att rotsakerna inte är lika viktiga för ett lyckat slutresultat!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • 200 g chèvreost
  • 4 gulbetor
  • 2 msk honung
  • rosmarinkvist

Gör så här

  1. Ta ut rundlar ur brödet med t.ex. ett glas. Stek brödet i smör.
  2. Koka gulbetorna mjuka i osaltat vatten. Värm under tiden honungen försiktigt tillsammans med rosmarinkvistarna.
  3. Lägg osten på brödet. Pensla osten med honung och lägg in den under het grill i 1 minut eller tills den fått färg. Skala och skiva gulbetorna och lägg upp som på bilden.