Chèvretoast med apelsin och honung

Chèvretoast med apelsin och honung
Foto: TV4

Chèvretoast med apelsin och honung

Av: Ingrid - Öckerö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

35 m

Chèvretoast med honung som är smaksatt  med apelsin och timjan. Serveras med en paparikasallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g getost
  • 1 baguette
  • 0,5 dl honung
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 msk apelsin, skalet, rivet

Paprikasallad

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka dill
  • rucolasallad (efter smak)

Gör så här

Paprikasallad

  1. Dela paprikorna på hälften, ta ur kärnorna och lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över och salta. 
Rosta högt uppe i ugnen tills de får en mörk färg, ca 10 minuter.
  2. Tag skinnet av paprikorna. Det är lättare att göra det när de är varma. Finhacka rödlöken och dillen.
Skär paprikorna i mindre bitar, blanda med olivoljan, vinägern, dillen och rödlöken. Blanda till sist ner ruccolan med paprikorna.

Chevretoast

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela getosten i 4 bitar. Skär 4 skivor på snedden av baguetten.
Stek brödskivorna i lite olja eller smör.
Portionera en bit getost på varje brödskiva. Värm honungen och blanda ner apelsinskalet och timjan.
Värm toasten med getosten högt uppe i ugnen (ca 250°C) i ca 5-7 minuter. Getosten skall bli varm och gärna få lite färg.
Servera med paprikasalladen och den smälta honungen.