Chèvresallad med tranbär och valnötter

Chèvresallad med tranbär och valnötter
Foto: Ulrika Pousette
Simon Sköld SMKVIP
Simon Sköld SMKVIP

Chèvresallad med tranbär och valnötter

Av: Simon Sköld

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

En lättlagad sallad med getost, avokado, tranbär och valnötter. Recept ur boken Mat för latmaskar

Ingredienser

portioner
  • 140 g spenat
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 citron
  • 300 g chèvreost
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
  2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Halvera avokadorna och gröp ur köttet.
  3. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök samt avokado på spenaten.
  4. Pressa citronjuice över salladen.
  5. Skär osten i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg på salladen.
  6. Strössla över tranbär och valnötter.
  7. Ringla över olivolja och strössla över lite flingsalt vid servering.