Chèvrefylld laxfilé med persiko- och sparrissallad

Chèvrefylld laxfilé med persiko- och sparrissallad
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Chèvrefylld laxfilé med persiko- och sparrissallad

14 ingredienser

25 m

Ett superbra recept – alltid gott och uppskattat! Variera med andra ostar, som till exempel feta, gorgonzola, brie, mozzarella eller parmesan /Ulrika

569 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 150 g chèvreost
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g pekannötter, grovhackade

Persiko- och sparrissallad

  • 1 knippa grön sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 1 persika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk färsk dill, hackad

Tillbehör

  • 2 dl groddade mungbönor (eller andra groddar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé. Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar. Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka
  2. 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Skär sparrisen i bitar. Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
  4. Dela persikan, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor. Blanda ner persika, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
  5. Servera fisken tillsammans med salladen och groddar.