I samarbete med Kavli

Cheesy chili potatoes

2 röster
20 stycken
Cheesy chili potatoes kavli

Rostade potatishalvor med en fyllning av svamp, zucchini och ost. Ett riktigt lyxigt och gott tillbehör till maten, som förrätt eller snacks.

Visa mer
20 stycken

Du behöver

  • 5 potatisar, fasta
  • 200 g blandad svamp
  • 0,5 zucchini
  • 100 g panchetta
  • 100 g Kavli Spicy Guajillo eller Kavli Smokey Chipotle
  • Persilja, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skölj och skrubba potatisen om det behövs.
  2. Skär potatisen i halvor. Pensla lite olja på snittytan och lägg ut halvorna på en plåt med snittytan upp. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter, så att de blir mjuka.
  3. Skär zucchini, svamp och panchetta i kuber och stek fyllningen på hög värme så att vätskan försvinner.
  4. När potatisen är klar – ställ den åt sidan i cirka 10 minuter och låt svalna. Gröp sedan ur halvorna men spar cirka 0,5 cm så att de är stabila och inte går sönder.
  5. Lägg i fyllning och toppa med Kavli Spicy Guajillo.
  6. Sätt ugnen på grillfunktion och grädda halvorna i cirka 5 minuter. Garnera med hackad persilja.
I samarbete med Kökets box
11 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept