Cheesecake med grillade jordgubbar

Cheesecake med grillade jordgubbar
Foto: TV4

Cheesecake med grillade jordgubbar

Av: Petra - Osby

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

6h

Fryst, söt cheesecake serveras med grillade jordgubbsspett med smak av lime och mynta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Cheesecake

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 170 g digestivekex

jordgubbar

  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 limefrukt
  • 2 tsk rörsocker
  • 20 färska myntablad

Gör så här

Cheesecake

  1. Vispa 3 äggvitor och 1 tsk vaniljsocker till ett skum.
  2. Vispa ihop 2 dl crème fraiche, 3 äggulor och 2 dl socker i en separat bunke.
  3. Vispa 3 dl grädde hårt i en tredje bunke.
  4. Rör sedan ihop innehållet ur de tre bunkarna.
  5. Krossa Digestivekex och lägg i botten på en form.
  6. Häll på smeten.
  7. Avsluta med digestivesmulor.
  8. Frys i minst 6 tim.

Jordgubbar

  1. Hacka myntan, pressa ur all limejuice och blanda med myntablad och rörsocker.
  2. Skiva jordgubbarna och sätt dem på ett spett.
  3. Häll marinaden över jordgubbarna.
  4. Låt vila i ett par timmar.
  5. Lägg jordgubbarna på en bit folie på grillen i ca 6 minuter.

Servering

  1. Servera jordgubbsspetten med en bit cheesecake.