Cheesecake med gino

koket.se
Cheesecake med gino
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Cheesecake med gino

15 ingredienser

12 h

Gino är gott, likaså cheesecake! Så varför inte slå ihop dem och göra en galet god cheesecake med ginotopping. Succén är ett faktum. 

Tips! Se till att alla ingredienser till cheesecakesmeten håller samma temperatur.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Botten

  • 15 digestivekex [200 g]
  • 30 g ljust muscovadosocker
  • 1 g salt
  • 80 g smör, brynt

Cheesecake

  • 900 g färskost
  • 250 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 30 g vetemjöl [0,5 dl]
  • 250 g gräddfil [2,5 dl]
  • 3 ägg
  • 1 äggula

Topping

  • 10 jordgubbar
  • 3 kiwis
  • 2 bananer
  • 150 g vit bakchoklad

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till smulor i en matberedare.
  3. Bryn smöret och häll det i matberedaren. Tillsätt salt och socker. Blanda ordentligt.
  4. Platta ut smulorna med hjälp av en mastsked på bottnen av en springform, 23 cm i diameter. Tryck upp smulorna något mot sidorna. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecake

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop färskost och socker tills det är fluffigt med en visp i en köksassistent. Tillsätt mjöl och urskrapad vaniljstång. Vänd sedan för hand i gräddfilen.
  3. Vispa upp ägg och äggula med en gaffel i en skål. Vänd ner äggen i omgångar med en slickepott tills hela smeten är jämnt blandad. Häll i formen och baka i ugnen i 10 minuter.
  4. Sänk därefter ugnen till 110 grader utan att öppna ugnsluckan, baka ytterligare 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå i ugnen i 1 timme med stängd lucka. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan svalna i kyl över natten.

Topping

  1. Sätt ugnen på grill och maxvärme (230-250 grader beroende på ugn).
  2. Riv chokladen på rivjärnets fina sida.
  3. Dela frukten i lagom stora bitar. Fördela frukten över hela cheesecaken (det är viktigt att cheesecaken är kall) och strö över hälften av den vita chokladen.
  4. Baka högst upp i ugnen, så nära grillen du kan komma i 3-5 minuter med öppen lucka.
  5. Ta ut formen och strö över resten av chokladen. Baka tills chokladen fått lite färg. Servera på en gång.