Cheesecake med crème fraiche och hallon

Cheesecake med crème fraiche och hallon
Foto: TV4

Cheesecake med crème fraiche och hallon

Av: Indira - Trelleborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

75 m

Klassisk vaniljcheesecake toppas med crème fraiche, hallonsylt och färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 14 digestivekex
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 60 g smör

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 citron, skalet
  • 0,5 citron, saften

Topping

  • 1 dl crème fraîche
  • hallonsylt
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen och blanda dem med socker, kanel och smör. Bred ut degen i botten på en pajform ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet i 5 minuter.
  2. Rör ihop osten och sockret. Separera äggulor och äggvitor. Tillsätt äggulorna till osten och vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Rör ner mjöl, vanillinsocker, citronsaft och skal i ostsmeten. Tillsätt de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i pajformen och grädda den nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  4. När kakan svalnat något, brer du över crème fraiche. Servera tillsammans med hallonsylt och färska hallon.