Chawanmushi med kaviar och buljong på lagrad gris

1 röst

Du behöver

Chawanmushi

  • 100 g grädde
  • 100 g mjölk
  • 5 g kombu (torkade alger)
  • 200 g av gräddmjölken
  • 5 g salt
  • 4 g tryffelolja av hög kvalitet
  • 1 helt ägg

Buljong på gris

  • 1 kg fläskben
  • 100 g gul lök, skalad och skuren
  • salt
  • citronsaft

Servering

  • 4 msk skuren gräslök
  • 4 msk störkaviar av hög kvalitet

Gör så här

  1. Sjud upp gräddmjölken och kombun och håll den på 60 grader i 1 timme. Sila. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Häll upp i serveringskoppar, lägg på lock eller plasta med värmetålig plastfilm. Fyll upp en kastrull med vatten, som täcker halva kopparna, sätt ned kopparna och sjud på svag värme i ca 15 minuter eller tills stanningen har satt sig.
  3. Buljong
    Vi använder gris på ben vi lagrar i 4 veckor innan vi gör men det går självklart bra att inte lagra den.
  4. Lägg benen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sjud upp och skumma av. Häll av vattnet. Fyll upp med nytt vatten och sjud upp igen, detta för att få bort orenheter. När den sjudit upp, skumma av den ordentligt med en hålslev.
  5. Tillsätt löken och sjud i 4 timmar. Låt stå och mogna i några timmar med lock på. Sila fonden. Koka upp vätskan och koka ner tills ¼ återstår. Smaka av med salt och några droppar citronsaft.
2 mars 2018

Laddar fler recept