Ninas kycklingsallad

Ninas kycklingsallad
Foto: Tv4

Ninas kycklingsallad

Av: Chatarina Mardell

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40 min

Kyckling, paprika, rödlök och sparrispotatis bakat i ugn. På en bädd av ruccolasallad , solrosskott och avokado. Över salladen ringlas en vinegrette med smak av saffran och vitlök. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Clay Station Viognier USA 99:-

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer [ca 500 g]
  • 750 g sparris (eller delikatesspotatis)
  • 4 paprikor (i olika färger)
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 2 tsk rosmarin (eller några kvistar färsk)
  • 2 avokador
  • 200 g blandad sallad gärna ruccola
  • 100 g solrosskott
  • 10 små tomater (t ex pärltomater)

Dressing

  • 6 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 krm saffran
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225C . Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Lägg potatisen på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg på paprikan och löken och stek ytterligare 10 minuter. Bryn kycklingen runt om i lite olja i sen stekpanna. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna och sänk värmen till 175C . Krydda allt med salt, peppar och rosmarin och stek ytterligare ca 10 minuter. Dela och kärna ur avokadon i bitar med sked. Blanda ihop dressingen.
  3. Lägg salladen och solrosskotten på ett stort fat. Lägg på de ugnstekta grönsakerna. Skär kycklingen i skivor och lägg på den. Lägg på avokadon och tomaterna. Häll över dressingen.