Arwinds scampipasta

Arwinds scampipasta
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Arwinds scampipasta

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

13 ingredienser

30 min

Hemma hos oss slänger vi ofta ihop den här delikata skaldjurspastan.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 zucchini
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g av en god pasta
  • senap
  • salt
  • peppar
  • en skvätt chili
  • jätteräkor (räkor, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur)
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Fräs tunna skivor av löken i en djup stekpanna. Skär zucchinin i halvmånar och fräs även dessa. Rör ihop crème fraiche och grädde och häll i stekpannan.
  2. Låt koka ihop en stund. Koka nu pastan vid sidan om. Fortsätt med såsen och lägg i en knivsudd senap, salt och peppar. Ta även i en skvätt chili för stingets skull. I slutet lägger du i skaldjuren så att de blir varma.
  3. Allra sist blandar du ihop pastan med såsen och toppar med en kruka hackad koriander och rostade pinjenötter.