Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost

25 m
4
Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost
Foto: Siri Barje
25 m
4

Du behöver

  • 500 g champinjoner
  • 1 burk färdigkokta linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ägg
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 0,5 kruka färsk timjan

Ramslöksmajonnäs

  • 2 msk ramslöksolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 litet knippe gräslök

Hemgjord senap (eller köp grovkornig)

  • 1 dl senapspulver, gärna grövre från Gotland
  • 2 msk gotländsk honung
  • ca 3 msk varmt vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt

Servering

  • stark ost i skivor
  • 70 g färsk ruccola
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på den grova sidan på rivjärnet. Rosta solrosfröna och mixa dem grovt, mixa även linserna till en smet. Hacka lök, vitlök och timjan smått.
  2. Blanda alla ingredienser till burgaren och låt det stå och svälla i ca 10–15 min.
  3. Gör burgarna lite tunnare och stek dem på hög värme i olja tills de är gyllene på båda sidor, lägg på stark ost så att den smälter lite.
  4. Hacka gräslöken och blanda med ramslöksolja, majonnäs och salt.
  5. Gör senapen genom att lösa upp honungen i varmt vatten och blanda ned i senapspulvret. Tillsätt salt, vitvinsvinäger och vetemjöl. Späd med lite mer vatten om du tycker att den är för tjock. Låt stå och svälla i ca 10 min.
  6. Montera hamburgerbröden med ruccola, majonnäs, senap och champinjonburgaren!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Siri Barje

Visa alla recept från Siri Barje

Fler från Snacka med Siri

Visa alla recept från Snacka med Siri