Du behöver

  • 5 pilgrimsmusslor
  • 100 g lax
  • 1 lime
  • 1 bergamott
  • 0,5 chili
  • 20 g ingefära
  • 0,5 jalapeño
  • 5 st korianderrot
  • 3 droppar grön tabasco
  • 1 fänkål
  • 0,5 rödlök
  • 30 g rostad majs
  • 50 g forellrom

Gör så här

  1. Dela och pressa ur saften från lime och bergamott i en bunke. Riv ingefära och pressa även i denna vätskan. Skär korianderroten, jalapeño samt chilin i tunna skivor och blanda ner dem i vätskan. Låt stå i minst 30 min. Smaka av med tabasco.
  2. Skär rödlök i tunna båtar och skölj i kallt vatten för att få bort den skarpa löksmaken.
  3. Hyvla fänkålen tunt och blanda hälften med den syrliga lagen, den andra hälften läggs i kallt vatten så att de blir krispiga.
  4. Vid servering så skärs lax och pilgrimsmussla upp i tunna skivor och läggs på tallriken. Toppa med den syrade och den råa fänkålen samt löken. Klicka ut forellromen och fördela ut majsen på tallrikarna. Avsluta sedan med den syrliga dressingen.
20 december 2017

Fler goda recept