Ceviche med inlagda tomater

Ceviche med inlagda tomater
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Ceviche med inlagda tomater

15 ingredienser

Ceviche är en rätt med rötterna från Sydamerika där fisk och skaldjur marineras med citrusfrukter och serveras som en läcker förrätt med tillbehör.

Ingredienser

portioner

Marinerad kolja:

  • 280-425 g koljafilé
  • 2 limefrukter
  • 2 citroner
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk picklade tomater, finhackad

Tillbehör:

  • 120 g kungskrabba, kött från förkokt krabba
  • 1 knippe dill

Inlagda tomater:

  • 4-5 gröna tomater
  • 2 röda chilifrukter, skivad
  • 0,3 l vatten
  • 0,2 l vinäger, 24 % alkohol
  • 0,25 l strösocker
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger

Gör så här

Marinerad kolja

  1. Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm
  2. Pressa lime, citronsaft och ett par msk inläggningsspad från de picklade tomaterna över fisken och låt marinera I 10-20 minuter.
  3. Tillsätt sedan salt, hackad lök och inlagda tomater.
  4. Toppa med krabba och dill.

Inlagda tomater

  1. Skiv tomaterna i tunna skivor, ca 0,5 cm
  2. Skiv chili och ta bort fröna.
  3. Placera tomater och chili i en burk.
  4. Blanda alla övriga ingredienser i en gryta och koka.
  5. Häll i tomater. Låt sedan svalna och marinera i 1-3 dagar.