Sommarsallad med krispig kyckling, getost och grön salsa

Sommarsallad med krispig kyckling, getost och grön salsa
Foto: Torbjörn Larsson

Sommarsallad med krispig kyckling, getost och grön salsa

Av: Cecilia M Sporre

20 ingredienser

Ljuvlig sommarsallad som innehåller allt gott man kan önska!

4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer [ca 500 g]
  • salt
  • peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl knäckebröd, smulat 100 % fullkornsråg med låg salthalt
  • olja, till stekning
  • 1 isbergssallad (litet huvud)
  • 1 ask ärtskott
  • 0,5 l jordgubbar (kan bytas ut mot t ex persika, melon eller päron)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 100 g getost

Grön salsa, 6-8 portioner:

  • 20 g färsk bladpersilja [1 litet knippe]
  • 3 sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, dela varje filé i ca 4-5 bitar.
  2. Salta och peppra kycklingen, vänd i vetemjöl.
  3. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg och panera sedan i knäckesmulorna.
  4. Stek kycklingen krispig i olja i en stekpanna.
  5. Skölj och riv isbergssalladen i grova bitar, lägg på ett uppläggningsfat eller direkt på tallrikar.
  6. Strö över ärtskott, halverade jordgubbar, pumpakärnor och smulad getost.
  7. Till salsan: Skölj och ta bort stjälkarna från persiljan. Kör alla ingredienser i en mixerkanna eller i en matberedare till en grön sås. Smaka av med peppar och ev salt. Såsen kan sparas ca 1 vecka i kylskåp
  8. Lägg den nystekta kycklingen på salladen och ringla över den gröna salsan.