Röda sommarbär med citrusyoghurtcreme och smörstekta smulor

Röda sommarbär med citrusyoghurtcreme och smörstekta smulor
Foto: Torbjörn Larsson

Röda sommarbär med citrusyoghurtcreme och smörstekta smulor

Av: Cecilia M Sporre

8 ingredienser

Busenkel och jättegod sommardessert som ser mycket mer avancerad ut än vad den i själva verket är!

Ingredienser

portioner
  • 1 l färska jordgubbar, hallon och/eller vinbär 500 g
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 4 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 1 citron med skal och saft
  • 3 msk florsocker
  • 3 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
  • 50 g smör
  • färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Rensa och skölj de färska jordgubbarna, dela dem i mindre bitar, blanda med hallon och vinbär.
  2. Strö över muscovadosockret och blanda försiktigt så att sockret smälter och bären börjar safta sig.
  3. Blanda yoghurten med citronskal, citronjuice och florsocker.
  4. Krossa knäckebrödet grovt och bryn smulorna i smöret.
  5. Varva ingredienserna i ett högt glas och dekorera med myntablad.
  6. Servera desserten genast så att inte smulorna blir mjuka.