Quinoasallad med vattenmelon och fetaost

Quinoasallad med vattenmelon och fetaost
Foto: Torbjörn Larsson

Quinoasallad med vattenmelon och fetaost

Av: Cecilia M Sporre

14 ingredienser

En härlig fräsch sallad till sommarens grillkvällar, passar bra ihop med tex grillad kyckling, fisk och skaldjur . Eller packa salladen i utflyktskorgen tillsammans med lite rökta charkuterier.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vit quinoa
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 citron (skal och juice)
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vattenmelon ca 500 g
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g kokta vita bönor, stora (smörbönor)
  • 70 g späda salladsblad (t ex ruccola, spenat, mangoldskott)
  • 1 ev litet granatäpple
  • 150 g fetaost
  • 4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt med citronsmak (eller naturellt)

Gör så här

  1. Skölj quinoan i varmt vatten och koka den enligt anvisning på förpackningen
  2. Blanda den varma quinoan med rapsolja, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skär melonen i tärningar och sockerärtorna i strimlor.
  4. Blanda quinoan med melon, sockerärtor och bönor.
  5. Tillsätt salladsbladen och lägg upp på serveringsfat.
  6. Strö över granatäpplekärnorna och smula över fetaosten.
  7. Bryt knäckebrödet i bitar och rosta lätt i het stekpanna, ringla över olivolja och strö över flingsalt med citronsmak. Strö krutongerna över salladen precis innan serveringen.