
Lammfärsbullar med rödbetstzatziki

Foto: Torbjörn Larsson
Du behöver
- 2 skivor knäckebröd med 100% fullkornsråg med låg salthalt
- 1 dl mjölk eller vatten
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk mald kanel
- 1 ägg
- 1 dl matlagningsyoghurt/grekisk/turkisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl finhackad persilja
Rödbetstzatziki
- 200 g färska rödbetor (ca 1-2 st)
- 1 syrligt äpple
- 2,5 dl matlagningsyoghurt/grekisk/turkisk yoghurt
- 1,5 vitlöksklyftor (ca)
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Smula knäckebrödet till ströbröd, blanda med mjölken och låt svälla.
- Tillsätt färsen och rör den med salt och peppar. Blanda i kanel, ägg, yoghurt, persilja och en pressad vitlöksklyfta i färsen.
- Rulla stora köttbullar av smeten, ca 20 st
- Grilla bullarna eller stek dem i en stekpanna i lite olivolja tills de har fin färg runt om. Lägg köttbullarna på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugnen 175 grader i ca10 minuter.
- Skala rödbetorna och äpplet, riv på grova sidan på rivjärnet.
- Blanda med yoghurten och tillsätt pressad vitlök.
- Smaka av med salt och peppar och rör i olivoljan.
- Servera lammbullarna med rödbetstzatziki, sallad och bröd.
16 juni 2008
Laddar fler recept...