Om du har en termocirkulator sätter du den i ett lämpligt kärl och ställer in cirkulatorn på 63,5 grader, fyll upp med vatten.
När temperaturen är rätt lägger du ner äggen och låter dem gå i 45 minuter. Ta upp äggen och kyl dem.
Har du nu inte en termocirkulator? Fyll en gryta med vatten, sätt i en digital stektermometer och värm till 63 grader. Lägg sedan i äggen. Nu gäller det att kontrollera värmen, på en gas- eller vanlig el-spis brukar jag lägga ett ugnsgaller mellan platta och gryta då värmen annars lätt blir för hög. En kanna kallt vatten gör att du snabbt kan få ner temperaturen. Sen är det bara att passa temperaturen i de 45 minuter det tar för äggen att bli klara. Det kan bli så att äggen inte blir helt klara med denna metod. Koka i så fall upp vatten i en kastrull, stäng av värmen, knäck ägget i det varma vattnet och låt vitan ”stanna” under 1 minut. Kyl sedan äggen tills det är dags att servera.
Causa
Koka sötpotatisen mjuk och pressa den, låt svalna något.
Blanda sötpotatisen med övriga ingredienser och bred ut i ett bleck, låt svalna helt i kylen.
Servering
Blanda räkorna med majonnäsen och gräslöken i en skål, smaka av med salt och svartpeppar.
Dela avokadon och ta ur kärnan. Ta ur köttet med sked och skiva först tunt och dela sedan i bitar. Blanda avokadobitarna med limejuicen.
Garnityr
Ta ut en platta av causan med en ring, bygg sedan rätten med först avokado som du pressar ned i ett jämt lager, sedan ett lager av räkblandningen. Avsluta med ägget, forellrommen och toppa med salt, peppar och salladslök.