Friterade pastabakelser

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 pastaplattor (på egen deg)
  • neutral olja (mat- eller frityrolja)
  • 0,5 l färska jordgubbar (eller frysta)
  • socker efter smak
  • 1 apelsin
  • vispgrädde (eller vaniljvisp)
  • citronmeliss
  • blåbär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gör en vanlig pastadeg enligt recept till Chokladpasta, men utan kakao och med 2 (eller 3) hela dl vetemjöl. Kavla ut till avlånga sjok. Skär degen i fyrkanter, ca 10 x 10 cm. Du behöver 12 stycken till fyra bakelser.
  2. Hetta upp olja i en rejäl kastrull. Lägg i ett par plattor i taget av den färska pastan. Fritera tills pastan är gyllenbrun, det tar inte många minuter. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva färska eller frysta jordgubbar, blanda med socker och strimlat apelsinskal och färskpressad apelsinsaft. Låt detta stå och dra en stund.
  4. Varva de nyfriterade plattorna med lättvispad grädde eller s k vaniljvisp och apelsinmarinerade jordgubbar. Garnera med kvist av citronmeliss och blåbär.
15 november 2007

Laddar fler recept...