Varm linsröra med ingefära och apelsin

0 röster
4

Du behöver

  • 4 dl röda linser
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 1 liten urkärnad chilifrukt eller pepparfrukt, hackad
  • saften från 0.5 apelsin
  • 2 msk olja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka de sköljda linserna med gurkmeja i buljongen. Linserna ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. I en separat kastrull eller stekpanna fräser du lök och vitlök med curry
  3. Och spiskummin utan att det tar färg. Tillsätt chili och ingefära och
  4. Låt det fräsa ytterligare någon minut. Rör ned de avrunna linserna och
  5. Apelsinjuicen. Hetta upp det hela och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera röran varm eller ljummen.
15 november 2007

Laddar fler recept...