Carpaccio på laxfilé

Carpaccio på lax
Foto: TV4

Carpaccio på laxfilé

Av: Ingvar - Kungsbacka

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Carpaccio på tunna skivor lax som serveras med hyvlad Västerbottensost samt balsamicodressing. Frys laxen två dagar innan så blir den lättare att skiva.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Carpaccio

  • 500 g laxfilé (färsk)
  • 1 tsk svartpeppar, grovmald
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 100 g Västerbottensost, tunnt hyvlad
  • 1 kruka rucolasallad

dressing

  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,7 dl extra virgin olivolja
  • 1,5 msk schalottenlök, finhackad
  • 1,5 msk gräslök
  • 2 msk röd paprika, fint tärnad
  • 2 msk grön paprika, fint tärnad

Tillbehör

  • bröd
  • smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Se till att laxen är benfri. Linda in den i plastfolie och lägg den i frysen två dagar. I samband med tillagningen låt laxen halvtina i kylen. Skär laxen medan den fortfarande är lite fryst i så tunna skivor som möjligt.
  2. Gör dressingen genom att hacka och skär allt i mycket små tärningar, blanda ihop med vinäger och olja.
  3. Lägg laxskivorna efter hand på stora tallrikar. Fördela och skeda dressingen över laxen. Låt den stå framme någon 40 minuter så att syran och smaken från dressingen hinner tränga in i laxen.
  4. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Servera bröd till.