Carpaccio di vitello

koket.se
Carpaccio di vitello
Foto: TV4
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Carpaccio di vitello

7 ingredienser

20 m + frystid

Läcker carpaccio gjord på grovmalt kalvkött. Utsökt som förrätt!

Se Sergio Campogiani laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 200-250 g kalvkött, grovmalet
  • svartpeppar, grovmald, helst nymald från hela korn
  • rucolasallad
  • kapris
  • citronmajonnäs
  • ev extra virgin olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg det grovmalda kalvköttet mellan två ark plastfolie. Banka ut köttet med en kötthammare eller kavel tills carpaccion är lövtunn. Var försiktig så att inte plasten går sönder.
  2. Ställ in i frysen tills carpaccion stelnat, detta för att alla bakterier ska dö.
  3. Vid servering, dra bort plasten från ena sidan och vänd över carpaccion på en tallrik. Dra av resten av plasten.
  4. Garnera carpaccion med kapris, citronmajonnäs, ruccola. Toppa med flingsalt, svartpeppar och ringa eventuellt över lite olivolja.