Sommarens goda hallonpaj

Sommarens goda hallonpaj
Foto: Tina Axelsson

Till hallonens söta smak passar det bra med en frisk fyllning av kesella, crème fraiche och apelsin.

Receptet räcker till 8 bitar.

29 juli 2009

Du behöver

  • 1 sats pajdeg för söta degar,

Fyllning

  • 1 st vaniljstång
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1,5 dl strösocker
  • 500 g kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 st ägg
  • 3 dl hallon

Till garnering

  • färska hallon

Gör så här

  1. Gör pajdegen efter receptet för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, apelsinskal, socker, kesella och crème fraiche.Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
  4. Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet och häll krämen över.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, cirka 50 minuter. Låt pajen kallna och garnera med färska hallon vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Caroline Hofberg

Visa alla recept från Caroline Hofberg

Fler från Pajer

Visa alla recept från Pajer