Sommarens goda hallonpaj
Sommarens goda hallonpaj
9 ingredienser
Till hallonens söta smak passar det bra med en frisk fyllning av kesella, crème fraiche och apelsin.
Receptet räcker till 8 bitar.
Ingredienser
- 1 sats pajdeg för söta degar
Fyllning
- 1 vaniljstång
- 1 apelsin, rivet skal av
- 1,5 dl strösocker
- 500 g kvarg
- 2 dl crème fraîche
- 3 ägg
- 3 dl hallon
Till garnering
- färska hallon
Gör så här
- Gör pajdegen efter receptet för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, apelsinskal, socker, kesella och crème fraiche.Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
- Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet och häll krämen över.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, cirka 50 minuter. Låt pajen kallna och garnera med färska hallon vid servering.