Quinoasallad

Quinoasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Quinoasallad

0

15 ingredienser

25 min

Proteinrik quinoa med vinegrette och rostade nötter, mandlar och solrosfrön. Perfekt till buffén!

Ingredienser

portioner4
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 0,5 dl sötmandel, rostad
  • 0,5 dl valnötter, rostade
  • 0,5 dl rostade pumpakärnor
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 dl purjolök, fint strimlad

Vinegrette:

  • 0,5 dl purjolök, fint strimlad
  • vinägrett
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tvätta quinoan ordentligt i kallt vatten innan den kokas, eftersom det finns en slags kåda på kornen som klibbar ihop hela koket och ger quinoan en besk smak. Koka den sedan i 15-20 minuter (följ anvisningarna på paketet).
  2. Strimla purjolöken och blanda med de andra ingredienserna till vinegretten. Ringla den över quinoan. Rör ner de torkade aprikoserna och de rostade nötterna.
  3. Om nötter, kärnor och mandlar inte finns att tillgå kan man rosta dem själv: Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta allt hastigt på hög värme.