Helgrillad kyckling med ekologiskt smör

Helgrillad kyckling med ekologiskt smör
Foto: Gunnar Bergkrantz
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Helgrillad kyckling med ekologiskt smör

Av: Carola Magnusson

Från: Carolas Ekokök

4 ingredienser

En god fågel kräver inte mer jobb i köket. Spara skrovet, orkar du inte koka kycklingfond direkt går det bra att frysa och koka senare. Jag samlar skrov och gör ett större kok. Det ger basen till en god sås eller en härlig soppa. Glöm inte att köpa ekologisk lyckling.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel Bosarpkyckling
  • 1 msk havssalt
  • 0,5 msk vitpeppar, från kvarnen
  • 100 g smör (ekologiskt)

Gör så här

  1. Gnid in salt och vitpeppar både inuti och utanpå kycklingen.
  2. Lägg den i en smord form och grilla i ugnen på 170 grader ca 45 minuter.
  3. Ös kycklingen efter halva tiden och hyvla då på 3 skivor smör som
  4. får smälta ner på fågeln. Det ger ett krispigt skinn.