Lammribs i kaffe och chili

2 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g lammribs
  • 1 stor gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 20 hela, rostade kaffebönor
  • vatten
  • 1 msk havssalt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och häll på vatten så att ribsen täcks. Koka 40-45 minuter, ända tills de är möra. Stick med en provsticka och känn efter. Köttet ska kännas alldeles mjukt. Låt ribsen svalna i buljongen.
  2. Ta 3 dl av buljongen, löken, chilin och purjolöken och mixa slätt. Pensla ribsen med denna sås och lägg i ugnsfast form. Grilla på hög värme, 250 grader i ca 5 minuter på var sida tills ribsen får en härligt gyllene, krispig yta.
  3. Ta resterande buljong och reducera tills endast 2 dl återstår så att det blir en god kaffesky. Skär upp revbenen och servera dem med kaffeskyn, cole slaw och quinoasallad.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept