Skagencheesecake

0 röster
4

En vacker och god rätt som passar utmärkt på buffébordet. Eller gör dem i små formar som förrätt.

Skirat smör
Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.

Fler GI-rätter till midsommar

Inlagd sill med ruccolasallad


Sillsallad


Riven kyckling på kall blomkålscrème


Matjessill, rödlök och äpple i zucchini


En färskosttårta med myntamarinerade jordgubbar


Visa mer
4

Du behöver

Fyllning

  • 600 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 gelatinblad (blötlagda i kallt vatten ca 10 min)
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • 0,5 dl finhackad rödlök
  • Salt, efter smak
  • Cayennepeppar, efter smak

Botten

  • 0,5 dl skirat smör
  • 4 rågkusar mixade och blandade med smöret

Garnering

  • 6-8 skivor rimmad lax
  • 4 kokta, hackade ägg
  • 300 g handskalade räkor (grovhackade)
  • Ett par dillvippor

Gör så här

  1. Fyllning
    Vispa ihop ost och crème fraiche.
  2. Vänd ner finhackad dill, senap, rödlök och pepparrot.
  3. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Krama ur gelatinbladen.
  5. Smält dem på låg värme och vänd sedan ner försiktigt i blandningen.
  6. Botten
    Mixa rågkusar och smör.
  7. Tryck ut som botten i en form med löstagbara kanter (springform).
  8. Cheesecake
    Lägg på fyllningen.
  9. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
  10. Vid servering
    Ta ut ur formen och klä sidorna med laxen.
  11. Garnera med hackat ägg och räkor samt dill och eventuellt gurka och tomat.
22 juli 2010

Laddar fler recept