Kyckling med 1-2-3 kålrot och kokt potatis

Kyckling med 1-2-3 kålrot och kokt potatis
Foto: Tobias Rudberg
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Kyckling med 1-2-3 kålrot och kokt potatis

12 ingredienser

I den här rätten får kycklingen stå i rampljuset. Sällskapet består av kålrot och potatis.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar

1-2-3 kålrot

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor, lättstötta
  • 200 g kålrot
  • 100 g sockerärtor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en smörad ugnssäker form.
  3. Klicka på lite extra smör på kycklingen. Salta och peppra.
  4. Sätt in kycklingen i ugnen ca 15 min, eller tills det kommer klar vätska från kycklingen när du sticker i köttet.

1-2-3 kålrot

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kardemummakärnor i en kastrull. Koka upp lagen.
  2. Skala och tärna kålroten. Lägg i den tärnade kålroten i lagen och koka den mjuk.
  3. Skär sockerärtorna i strimlor.
  4. Ta upp kålrotstärningarna och vänd dem med finstrimlade sockerärtor, citronskal och timjan.
  5. Vid servering blanda kålrotsblandningen med en matsked kardemummalag per portion och lägg ovanpå kycklingen.
  6. Servera med nykokt potatis.