Oxbringa med ljummen morotsvinegrette

0 röster
4
Oxbringa med ljummen morotsvinegrette
Foto: Tobias Rudberg
4
4 portioner

Du behöver

Rimmad oxbringa:

  • 600 g rimmad oxbringa
  • 1 st morot
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st lagerblad
  • 6 st svartpepparkorn

Varm morotsvinegrette:

  • 3 st morötter
  • 50 g smör
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 0,5 dl dill, grovt hackad
  • 1 st svenskt äpple
  • 0,5 dl smulad lagrad ost t.ex. Västerbottenost salt och peppar

Gör så här

  1. Rimmad oxbringa: Lägg ner oxbringan i kallt vatten.
  2. Tillsätt grovt hackad morot och schalottenlök. Lägg i lagerblad och svartpeppar.
  3. Låt oxbringan sjuda under lock i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
  4. Varm morotsvinegrette: Skala, tärna och lättkoka morötterna.
  5. Fräs morötterna i lite smör.
  6. Tillsätt honung, vinäger och senap.
  7. Hacka dillen grovt.
  8. Tärna äpplet.
  9. Avsluta med att tillsätta äpple och grovt hackad dill. Salta och peppra.
  10. Vid servering skär upp oxbringan och toppa med morotsvinegrette och smulad lagrad ost.
  11. Serveras med kokt potatis.
16 september 2008

Fler goda recept