Bondbönor med fläsk och ägg

Bondbönor med fläsk och ägg
Foto: Tv4

En enkel rätt som får munnen att vattnas! Bönorna serveras med rökt fläsk och ägg samt härliga primörer.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan


19 juli 2011

Du behöver

  • 1 kg bondbönor
  • 200 g rökt fläsk
  • 4 st ägg
  • 1 knippe salladslök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st zucchini
  • 1 ask cocktailtomat
  • 2 msk vinäger
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor färskt bröd
  • Smör
  • 2 msk ättika
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Plocka bondbönorna ur skidan och pilla bort allt skal.
  2. Tärna fläsket och stek gyllene.
  3. Hacka zucchinin i grova bitar, strimla löken och dela tomaterna.
  4. Vitlöken skivas tunt.
  5. Stek brödet i smör.
  6. Koka upp vatten och tillsätt ättika.
  7. Låt vattnet sjuda, likt ”fiskögon”.
  8. Knäck äggen i varsin kopp och häll försiktigt ner i det sjudande ättikavattnet.
  9. Sjud cirka 2 minuter per ägg.
  10. Fräs zucchini, all lök, tomater och bönor hastigt i en panna.
  11. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  12. Vänd i fläsket i pannan.
  13. Servera med bröd, hackad persilja och pocherat ägg.
Kommentera receptet

Fler goda recept