Carina Brydling

Carina Brydling recept
Foto: Bäckstrand/TV4

Här hittar du recept från Carina Brydling, en välmeriterad kock som värnar extra mycket för ekologiska råvaror.

Carina Brydling intresserade sig redan som fyraåring för matlagning och är en "ekonörd". Hon strider för det ekologiska köket och har jobbat mycket med mat och klimatfrågor under en lång tid. För henne är det viktigt att råvarorna är ekologiska.

På Carina Brydlings meritlista finns bland annat en andraplats i Global chef och hon har varit med i svenska kocklandslaget. 1998 startade hon tillsammans med två andra personer reastaurangen Marmite i Åre, en restaurang som utsetts till Sveriges bästa i White guide.

Carina Brydling har även synts tillsammans med sin syster Ulrika i Mitt kök i Nyhetsmorgon.

Visa mer

Visar recept: Carina Brydling

Vurm för god och vällagad mat och bakverk har alltid funnits i vår familj genom mormor som i ungdomen hade plats på prästgård och i fina familjer, där kalasen och kafferep avlöste varandra. Matmors recept var strängt hämliga på den tiden och ack den trotjänarinna som röjde recepten. Det sågs som en ärkesynd. Nu förtiden känner jag att det finns behov av att dela med sig av dessa gamla klenoder så ett de inte faller i glömska. Enligt mitt tycke är dessa kakor de godaste som finns och ingår alltid på kakfatet hos oss.
WOW

Visar recept: Carina och Ulrika Brydling