Carbonara med kalkonbacon och skogschampinjon

Ingelsta Carbonara med skogschampinjoner
Foto: Ingelsta Kalkon

Carbonara med kalkonbacon och skogschampinjon

11 ingredienser

20 m

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

Ingredienser

portioner
  • 200 g skogschampinjoner
  • 300 g Ingelsta kalkonbacon, strimlad
  • olivolja
  • 500 g pasta (gärna linguine)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, äggulorna
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 70 g parmesanost, riven
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  3. Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
  4. Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
  5. Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
  6. Servera med parmesanost på toppen.